Konyhabútor inspiráció

Konyha

Konyhabútor inspiráció

Az egyedi konyhabútorok előnyeiről bővebben!

A konyha lakásunk azon része, ahol talán a legnagyobb szükség van a praktikumra, de a stílus és a megjelenés is fontos, hiszen sok időt töltünk itt, és ha konyhánk tökéletesen tükrözi ízlésünket, azzal nagy lépést tehetünk a mindennapos jó közérzetünkért. A legjobb hatást a precíz, jól átgondolt tervezéssel, az egyénre szabott megoldásokkal  és a tökéletes kivitelezéssel tudjuk elérni.

Az egyedi konyhabútoroknak az a hatalmas előnye, hogy mind színükben, mind formatervükben és kialakításukban a saját igényeink szerint készíttethetjük el őket. Gondolva itt a helyiség méreteire, az olyan egyedi igényekre, mint a nagyobb munkafelületek, a háztartási gép beépíthetőség, illetve a nem szokványos méretű vagy formájú tárolók. Persze ahhoz, hogy egyedi konyhabútorunk igazán tökéletes lehessen, megfelelő céget kell felkérnünk a munkára!

Ha szeretné profikra bízni egyedi konyhabútora elkészítését, akkor ne keressen tovább, hiszen cégünk szakemberei tapasztaltak az egyedi igények pontos és precíz megvalósításában!

Milyen a jó konyhabútor?

Bizonyára mindünknek megvannak az elképzelései a tökéletes konyhabútorról, hiszen mindenkinek mások az igényei, mindenki másra fektet nagyobb hangsúlyt. Ugyanakkor vannak bizonyos szempontok, melyeket mindig érdemes figyelembe vennünk ahhoz, hogy megfelelően választhassuk ki, vagy tervezhessük meg azt a darabot, ami végül a konyhánkba kerül.

Az első és talán a legfontosabb a tartósság, ami legfőképp a munkafelületeket érinti, hiszen ezek mindennapos igénybevételnek vannak kitéve. A második szempont is ehhez kötődik, hiszen a munkafelületek mérete és helyes elrendezése is egy olyan dolog, amit mindenképp érdemes figyelembe vennünk. Fontos, hogy minden könnyen elérhető legyen, és kézenfekvően legyen elrendezve.

Lentebb írunk az ideális elrendezési lehetőségekről, fő szabályokról.


Bízza szakembereinkre egyedi konyhabútora megtervezését, valamint kivitelezését, ha álmai konyhájára vágyik!


Konyhabútor inspiráció - Focus Bútor

A konyhai munkaháromszög szabálya 

A  konyhai munkaháromszög lényege, hogy a fő munkaterületeket (élelmiszer-tárolás, mosogatás-előkészítés, sütés-főzés) háromszög alakban érdemes elrendezni. A munkaháromszög használatával optimalizálhatóak az egyes munkaterületek közötti távolságok. Ezzel pedig időt és fáradságot lehet megtakarítani.
A konyha mérete, alakja, a kiállások, a fűtés és a nyílászárók helyzete alapvetően meghatározza, hogy egy helyiségben milyen elrendezésű konyhát lehet kialakítani. Vannak köztük kevésbé praktikus megoldások, míg vannak igazán jól használható konyhai elrendezések.Az alábbiakban néhány elrendezési típust mutatunk be.
 A mellékelt rajz egy L alakú konyhán illuszzrálja a háromszög szabályt.
 
Konyhabútor inspiráció - Focus Bútor
Konyhabútor inspiráció - Focus Bútor

Egy soros konyha

Stílusos megjelenésű és mutatós lehet, de legkevésbé praktikus elrendezés, mivel a munkaháromszög szabályát egyedül ebben az esetben nem lehet kivitelezni. A hűtő-mosogató-főzőlap hármasa egy egysoros konyhában csak egy vonalon helyezhető el. Jellemzően a hosszúkás formájú, kis alapterületű helyiségekbe való az egysoros elrendezésű konyha, mivel ezeknél nem elég széles ahhoz a konyha, hogy két falra is kerülhessenek szekrények. Gyakori ez az elrendezés ott is, ahol a konyha-étkező -nappali egy helységben kap helyet.

 

 


 2 soros konyha

Általában ezek a konyhák is hosszúkásak, viszont már van akkora szélességük, hogy két szemben lévő falhoz is elhelyezhető a konyhaszekrény és köztük marad elegendő hely mozgásra. Két konyhaszekrény között 120 cm-nyi helyre van szükség, hogy kényelmesen lehessen mozogni a konyhában akkor is, ha valaki épp áll az egyik pultnál. Mivel a konyhaszekrények mélysége általában 60 cm, ezért könnyen kiszámítható, hogy egy kétsoros konyhához legalább 240 cm széles konyha kell (60 cm + 120 cm + 60 cm). Minimum 240 cm x 240 cm méretű helyiség kell egy kétsoros konyhához. A kétsoros konyha kétségtelen előnye az egysoros konyhával szemben, hogy már megvalósítható bennük a konyhai munkaháromszög. Egy kétsoros konyhánál ez azt jelenti, hogy a három funkció közül az egyik az egyik soron, a másik kettő pedig a szemközti konyharészen kerül elhelyezésre. 

 

 

 

 

Konyhabútor inspiráció - Focus Bútor
Konyhabútor inspiráció - Focus Bútor

L alakú konyha

Az L alakú konyha szintén egy praktikusabb megoldás, mint egy egysoros konyha. Itt a gyakorlatban arról van szó, hogy az egysoros konyhának a rá merőleges falon van folytatása. Ez a merőleges rész már lehetővé teszi, hogy a munkaháromszöget megvalósítsuk.


Blogunkat hamarosan folytatjuk a további típusok bemutatásával, melyek már minden igényt kielégítenek, úgy mint az U, a G alakú és a konyhaszigetes konyha.

Fő profilunk az egyedi bútor tervezés és kivitelezés, komplett lakberendezési szolgáltatás.

Weboldalunk tájékoztató jellegű, nem  klasszikus webshop. A számtalan variációs lehetőség és egyedi megoldás mindenképpen közvetlen egyeztetést, megbeszélést igényel.

Konzultációt kérek

Gyakori Kérdések

Olvasd el a gyakori kérdéseket és válaszokat. Ha még ezek után is kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot

A bemutatott bútorok egyediek?

Honlapunkon látott legtöbb bútor egyedi megrendelés alapján készül, így számos egyéni elképzelést is figyelembe tudunk venni. Az ajánlott bútorokon kívül teljesen egyéni elképzelést is meg tudunk valósítani.

Van lehetőség bútort tervezni?

Tervezőinkkel közvetlenül egyeztethet. Az egyéni elképzelést formába öntjük, ügyelünk a stílusos, igényes megjelenésre, a forma, a funkció, anyagok és a színek összhangjára.

Melyik helyiségekbe tervezhetőek bútorok?

A lakás minden helységébe tervezünk, gyártunk bútort, főleg fából. Stílusban is változatos megoldásokat kínálunk: új vidéki stílus, retro és még sok más. A minimál stílus kedvelői a kedvezőbb árfekvésű bútorlapos megoldásokat is választhatják.

Mit érdemes tudni az ülőgarnitúrákról és az ülőbútorokról?

Ülőgarnitúra kínálatunk egyedi jellemzői: Sok, fából készült skandináv stílusú nyitható kanapét, komplett ülőgarnitúrát kínálunk. Alternatív ülőbútoraink igen népszerűek és nem fogyunk ki a kreatív ötletekből. A telekárpitozott ülőbútoraink nemcsak sokféle szövetből rendelhetők, az ülőbútor tervezésébe, formai méretbeli, funkcionális kialakításába is beleszólhat a megrendelő.

Mennyi idő a gyártás?

Az átfutási idő a mennyiség és a különlegesség függvényében 6-8 hét. Áraink kedvezőek. Mindent le tudunk online. Kedvezőek szállítási díjaink.
 • Amióta megérkezett a bútor, azóta abban gyönyörködöm, nem tudok betelni vele! Nagyon szép lett! Köszönjük! / Gertrúd bútorcsalád

  T. Gabriella

 • Nagyon szép lett minden! Óriási segítség, hogy mindent megoldottak helyettünk. Nagy örömmel vette az egész család birtokba a házat! /Komplett ház berendezése tervezés-kivitelezés

  Kemence, K.Renáta

 • Nagyon tetszik minden! Nagyon szépek lettek a bútorok! /Egyedi konyhabútor, Donna háló, bőr ülőgarnitúra, egyedi előszoba

  Nagykozár, J. Emőke

 • Köszönöm a gyors és korrekt ügyintézést. Ajánlani fogom Önöket az ismerőseimnek.

  Győr, M. Gyula